Duurzame inzetbaarheid

Omstandigheden op het werk veranderen steeds. Er wordt geautomatiseerd, gefuseerd en gereorganiseerd. Verkoopstrategieën worden naar andere markten in het buitenland verlegd etc. De kunst is om de balans te bewaren tussen wat werk vraagt en wat de werknemer kan, wil en wat het werk biedt.

'Medewerkers in staat stellen in huidig en toekomstig werk, met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren'. Duurzame inzetbaarheid vereist ten eerste een werkcontext die uw werknemers daartoe in staat stelt. Maar óók een houding en motivatie van uw werknemers om alle mogelijkheden te benutten om inzetbaar te blijven. Duurzame Inzetbaarheid in de praktijk brengt u:

  • Verhoogde en effectieve inzetbaarheid van uw medewerkers
  • Lagere verzuimkosten
  • Langer behoud van kennis en expertise
  • Medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen loopbaan
  • Gemotiveerde medewerkers

Trainingen en workshops ter versterking van duurzame inzetbaarheid

Het doel van onze trainingen is om uw actief met hun eigen loopbaan aan de slag te laten gaan, dat zij zich meer betrokken voelen en hun werk met meer plezier/effectiviteit doen. Speciaal voor uw medewerkers bieden we de volgende trainingen:

  1. Trainingen op het gebied van eigenaarschap voor en ontwikkeling van de eigen loopbaan
  2. Een netwerktraining die speciaal ontwikkeld is voor 55+ers
  3. Een training om ambities te kanaliseren en een burn-out te voorkomen

Samen in kaart brengen

Benieuwd of duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie past? Of waar u moet beginnen? Met behulp van onze SWA DI bedrijfsscan brengen we in kaart waar de balans is verstoord. Dankzij deze scan krijgt u inzicht in de benodigde acties én wat de investering in DI uw organisatie oplevert.
Lees meer over deze DI bedrijfsscan

Bekijk whitepaper over duurzame inzetbaarheid van 50-plussers (Deel 1)

Bekijk whitepaper over actuele inzetbaarheid van oudere werknemers (Deel 2)

Referenties over Duurzame inzetbaarheid

Ook interessant

Leerwerktrajecten?

Voldoet het aanbod op de arbeidsmarkt niet aan uw wensen en eisen aan vakkrachten? Dan is een leerwerktraject voor nieuwe instroom in uw bedrijf een uitstekende oplossing. Lees meer >