Filters

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

1. Solliciteren

Je kunt alleen solliciteren door het inschrijfformulier in te vullen. Daarnaast vragen wij je om jouw CV en motivatie te uploaden. Daarna nemen wij binnen enkele dagen contact met je op.

2. CV Selectie

Wij beoordelen jouw kandidatuur op basis van jouw CV en motivatie. Daarna zullen wij je zo spoedig mogelijk laten weten of wij je willen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

3. Kennismakingsgesprek/Niveau Test

Voorafgaand ontvang je per email de datum, het tijdstip, locatie, de gesprekspartner. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je de mogelijkheid om meer te weten te komen over de werkplek waarnaar je solliciteert en de werkwijze van SWA. Er zal worden gevraagd naar 2 positieve referenten, deze worden door SWA gebeld, dus denk hier van tevoren alvast over na.

Voor leerwerktrajecten kan ook aan je gevraagd worden om een test te doen, het betreft een "Niveau Wijzer" van de Cito. Hieruit blijkt welk MBO leerniveau je aan zou kunnen.

4. Feedback

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek ontvang je persoonlijke feedback. De beslissing of je doorgaat in de procedure is gebaseerd op je motivatie, je algemene indruk, je houding tijdens het gesprek, de eventuele uitslag van de test, je diploma's en certificaten en je referenten. Bij positieve feedback word je uitgenodigd voor een 2e gesprek, het verdiepende gesprek. Je ontvangt voorafgaand van ons meer informatie over het bedrijf, de werkplek en eventueel de te volgen opleiding. Bij een reguliere sollicitatie kan op basis van de bedrijfsprocedure stap 5 soms worden overgeslagen.

5. Verdiepend gesprek

Tijdens het verdiepende gesprek gaan we door op je motivatie, het (eventueel) volgen van een opleiding, je toekomstbeeld en in hoeverre jij je hebt verdiept in de gekregen informatie. We stellen vragen over de werkplek en het soort bedrijf waar jij het beste functioneert. Als de uitkomst van dit gesprek positief is zullen wij overgaan tot het voorstellen bij één of meer van onze opdrachtgevers.

6. Op gesprek

Op basis van het voorstel met jouw CV en een profielschets heeft het bedrijf de keuze of ze jou uitnodigen voor een sollicitatie gesprek. Tussentijds onderhouden wij contact met jou over de vorderingen. Mocht de opdrachtgever kiezen voor een andere kandidaat of de plek al vervuld hebben, dan kijken wij samen met jou naar andere opties en houden je op de hoogte van de vorderingen. Heb je zelf een andere baan gevonden? Laat het ons even weten!


Delen: